Nyt on jääny tämä blogin päivitys pahasti jälkeen. Perheemme uusin tuloskas on pitänyt meidät kiireisinä ja varpaillaan, mutta nyt alkaa arki tasaantua.

Kävimme viime vuoden loppupuolella poikamme kanssa vuosikontrollissa. Lähdettiin aamulla aikaisin ajelemaan kohti Helsinkiä. Poikamme piti olla syömättä/juomatta. Joten todettiin että paras keino välttyä nälkäkiukulta on nostaa poikamme yöpissä autoon ja lähteä ajamaan, jolloin hän todennäköisesti nukkuu automatkan. Noh, ihan koko matkaa hän ei nukkunut, mutta onneksi Helsingin päässä oli paljon jännää katsottavaa (eli ratikat), joten kiukkua ei tullut.

Lastenklinikalla seikkailtiin tovi, mutta lopulta löydettiin tiemme oikealle osastolle. Siellä pojalle tehtiin esivalmistelut, eli hänet mitattiin ja punnittiin, laitettiin käteen tunnisteranneke, sekä vaihdettiin sairaalan vaatteet päälle. Kuvaukseen pääsyä jouduttiin odottaa pieni tovi, siellä oli tullut joku kiireellinen tapaus ennen meitä. Onneksi siellä oli leikkihuone, joten nälkä unohtui kun pääsi leikkimään autoilla. Lopulta saattelimme poikamme kuvaushuoneeseen, jossa hänet nukutettiin. Itse kuvaus oli nopeasti ohi. Menimme sairaalan kahvilaan kahville ja santsikupin jälkeen tuli soitto että poikamme on tuotu osastolle. Eli kovin kauas ei kannata lähteä.Osastolla poikamme vointia seurattiin vielä tovi ja lisäksi hän sai siellä ruokaa. Iltapäivällä pääsimme lähtemään pois.

20161122_105007.jpg

 

Hyödynsimme Kummit Ry:n Scandicin hotelliedun ja olimme varanneet huoneen Scandic Park hotellista. Se oli mielestämme hyvällä paikalla; siitä oli kävelymatka Töölön sairaalaan ja myös lyhyt matka keskustaan. Automme oli koko ajan hotellin parkkihallissa, joten meidän ei tarvinut jatkuvasti etsiä parkkipaikkoja. Tosin hotellin yhteydessä oleva parkkihalli oli maksullinen, mutta niin ne taitaa kaikki olla.

Seuraavana päivänä pojallamme oli aika Töölön sairaalassa HUSUKE:n polilla. Aika oli vasta myöhään iltapäivällä, joten kerkesimme hyvin käydä kaupungilla kiertelemässä kaupoissa. Ratikalla ajelu taisi olla pojastamme koko reissun mahtavin juttu! Menimme Töölöön jo paljon ennen poikamme aikaa, koska meidän piti luovuttaa hotellihuone klo: 14.00 ja ulkona satoi vettä, joten ulkona kiertely ei houkutellut. Aikaa ei kuitenkaan ollut niin paljon, että olisimme viitsineet lähteä enää kaupoille ym. Menimme siis HUSUKE:n polin leikkipaikalle leikkimään. Ennen Junnu Leikolan tapaamista pojastamme otettiin taas valokuvat. Lopulta pääsimme tapaamaan Junnua ja kuulemaan kuvien tulokset. Päässä oli kaikki hyvin. Kallo oli luutunut oikein ja aivoilla oli hyvin tilaa kasvaa. Aikaisemmin kertomani patit olivat jo huomattavasti pienentyneet. Junnu kertoi että ne patit ovat ihan normaaleja, varsinkin jos päähän on tarvinut laitella telakointiasemia. Patit kuulemmat johtuvat näiden "asemien" sulamisesta. Kuvissa vielä näkyi näiden telakointiasemien painaumat, mutta itse asemat olivat jo sulaneet pois, kuten kuuluukin. Oli kyllä hauska nähdä valokuvat pojastamme ennen leikkausta ja nyt otetut kuvat....ero oli huomattava, olihan poikamme kasvanut muutenkin, mutta kyllä se pää oli todella erimallinen.

Seuraava käynti onkin sitten 3-vuotiaana. Saimme HUSUKE:sta lapun, jossa kerrottiin, mitä milläkin kontrollikäynnillä tehdään. Laitan ne myös tähän:

Lapsi on HUSUKE:n seurannassa koko kasvukauden. Lapsen kehitystä ja kasvua seurataan ja tarvittavia tutkimuksia tehdään koko kasvukauden ajan. Lapsen päästä otetaan valokuvat poliklinikkakäyntien yhteydessä.

Osalle lapsista tehdään silmälääkärin tutkimus jo ennen leikkausta. Myöskin joillekin lapsista tehdään neurologin tutkimuksia kasvukauden aikana

Kuukausi leikkauksesta: Ensimmäisellä poliklinikka kontrollilla on kirurgin vastaanotto

1 vuosi leikkauksesta: Nukutuksessa tehtävä pään tietokonetomografia ja kirurgin vastaanotto

3-vuotiaana: Kirurgin vastaanotto ja puheterapeutin puhetutkimus

5-vuotiaana: Kirurgin vastaanotto

8-vuotiaana: Kirurgin vastaanotto, puhetutkimus, oikojahammaslääkäri, hammasröntgen, pään tietokonetomografia (ilman nukutusta)

10-vuotiaana: Kirurgin ja oikojahammaslääkärin vastaanotto

12-vuotiaana: Kirurgin ja oikojahammaslääkärin vastaanotto

14-vuotiaana: Kirurgin ja oikojahammaslääkärin vastaanotto

16-vuotiaana:Kirurgin ja oikojahammaslääkärin vastaanotto

 

Tietokonetomografia: Röntgentutkimus jossa kuvataan kallon luita. Tutkimus kestää 2-3 minuuttia

Magneettitutkimus: Röntgentutkimus jossa kuvataan aivojen rakenne. Magneettitutkimuksessa ei tule säderasitusta. Tutkimus kestää 30min.